Les Gales d’Anglès
Les Gales d’Anglès, convertides en la Festa Major de la Vila, tenen el seu origen a l’edat mitjana, en les festes organitzades pels senyors del Castell. Les Gales se celebren a partir del divendres anterior al primer diumenge de setembre i acaben el dimarts següent.
Fira de Sant Antoni
La Fira de Sant Antoni se celebra el tercer cap de setmana de gener, que coincideix amb la celebració del sant patró dels animals.
Durant tot el cap de setmana es realitzen diverses activitats, com ara mostra d’oficis antics i animals de granja, exposicions, espectacles d’animació i parades d’artesania, a més de la tradicional benedicció dels animals.
El diumenge s’organitzen el mercat de brocanters i antiguitats, així com la trobada de tractors i maquinària del camp i la trobada de cotxes i motos antics.
Festa del Remei
També denominada com a “festa petita” o “gales petites”, la Festa del Remei se celebra el segon diumenge d’octubre en honor a la patrona de la vila. Es porten a terme diversos actes festius, d’entre els quals cal destacar l’homenatge a la mare de Déu. Altres actes populars són el Concurs de Pintura Ràpida, el Concurs de Fotografia i el Concurs de Ratafia.
Aplec de Santa Bàrbara
L’aplec de Santa Bàrbara és una ruta a peu que es fa el segon diumenge de maig. Comença al Puigbell i arriba fins al cim de Santa Bàrbara. Un cop al cim, es ballen sardanes, es proclama el nou ermità de l’any i es celebra la tradicional missa de l’ermita.
Aplec de la Sardana
El Primer Aplec de la Sardana d’Anglès es va celebrar el 19 de juny de 1955 sota els arbres de can Burés. L’Aplec se celebra el tercer diumenge de juny de cada any i acull un important nombre de sardanistes d’arreu de Catalunya.
S’entrega el Premi Floricel Rosa d’Or a una persona que destaca pel seu compromís en el foment de les sardanes i de les tradicions catalanes.
L’Agrupació Sardanista i Cultural Floricel s’ha dedicat durant dècades a impulsar la formació de la sardana, en tant que patrimoni immaterial de Catalunya.
El gegants
Els gegants d’Anglès, anomenats Miquel i Remei en honor als seus patrons, van ser batejats el setembre de 1996. En Miquel representa un roder en camí cap al bosc: porta el tallant penjat a la faixa i el cabàs i l’armilla en bandolera. Na Remei és una teixidora en posició de canviar la bitlla de fil de la llançadora.
Van ser dissenyats per Adrià Creus i Rafael Puig.
Llegendes
La vila d’Anglès es nodreix d’una rica tradició oral que ha donat lloc a diverses llegendes. Moltes d’elles inclouen éssers sobrenaturals com ara les bruixes del Castell d’Anglès i el mateix Diable. Altres expliquen històries tràgiques, com la de la núvia de Can Biel i d’altres d’esperança i protecció per a la vila, com la de la Verge del Remei.
Entra en un món fantàstic, coneix les llegendes d’Anglès…
La creació d'aquesta web s'ha dut a terme en el marc de l'execució de l'Operació 7 del PECT Girona, Patrimoni Actiu, cofinaçat en un 50% pel Programa Operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020, amb càrrec al pressupost de la Generalitat de Catalunya, i en un 25% per la Diputació de Girona.